• January 17, 2022
ismail enes ayhan lVZjvw u9V8 unsplash

Soluții de hosting pentru anul 2022

Când vine vorba de hosting și soluții de hosting, tot timpul apar întrebări și toată lumea încearcă să te păcălească cu tot felul de oferte de marketing și de fapt cu prețuri ascunse.

De fiecare dată când alegi o soluție de hosting trebuie să fii atent la următoarele detalii:

  • Pe ce hardware rulează serverele de la hosting
  • Ce servicii oferă aceștia
  • Unde este datacenterul lor
  • Ce furnizor de internet are firma de hosting

Acum să le detaliez. În fiecare an apare un hardware nou, iar firmele de hosting trebuie întotdeauna să își schimbe serverele și ce servicii oferă clienților. Dar nu toate fac asta. În schimb poți găsi tot timpul servicii noi de hosting.

Când vine vorba de găzduire web, am o altă gândire. Cu cine faci acea găzduire web, cine îți ține serverul pe balcon sau într-un datacenter profesional. Se pricepe tipul la găzduire web?

De fapt de ce scriu asta? Simplu. M-a rugat un vechi prieten să anunț că oferă găzduire web la Hostgate. Cât de vechi este prietenul? O să zic doar că pe vremea când avea SuperNova a avut încredere să-mi dea mie mașina lui să conduc vreo 500 de kilometri prin România. Ohoo, astea sunt istorii din care am scrie bloguri întregi și cărți întregi.

Revening la hosting, Hostgate se cheamă serviciul, iar uneori merge treaba cu știu eu pe cineva care face asta. Firma se ocupă de servicii de internet și de hosting de prin 1996, deci au exterm de multă experiență și sunt extrem de profesioniști.

Aș răspunde și unde este datacenterul lor, dar de fapt am descoperit de unde au internet. Voxility este unul din cei mai mari furnizori de servicii de interconectare din România și primul furnizor de internet care mi-a dat mie la un moment dat o conexiune de 10G. Iar Hostgate este amplasat fix în datacenterul lor.

Drept urmare dacă îți iei un site la Hostgate ai conexiune ultra rapidă cu orice tip de furnizor de internet din România dar și din Europa. Hostgate oferă și posibilitatea de a testa serviciile timp de 15 zile înainte de a cumpăra. Iar cei care își mută domeniile acolo au și un bonus de 3 luni găzduire web gratuită.

Mă uit că aici este mai ieftin hostingul față de cât plătesc eu în momentul de față, hardware nou, deci și mai rapid. Conexiunea de internet este probabil cea mai bună din România, iar datacenterul este atât de sigur, încât nu cred că a avut vreo avarie vreodată.

În curând vor veni și cu un serviciu de Email Marketing, dar aici voi reveni eu să anunț.

Photo by Kvistholt Photography on Unsplash

Leave a Reply