• November 27, 2023
image

Laptop sustenabil și ieftin pentru companii. Acer Travel Mate Vero

Laptopurile pentru birou nu reprezintă tot timpul cea mai bună inspirație a departamentului IT, dar și o alegere bună a bugetului. Dar există soluții. Aceasta este una dintre ele.

Aici am un Laptop Acer, Travel Mate Vero. Vero este gama de laptopuri de la Acer care sunt fabricate din materiale reciclate. Scrie aici pe laptop că este Post Consumer Recicled. Aceasta înseamnă că avem carcasa, tastatura și cam orice alte elemente din plastic ale laptopului făcute din plastic reciclat. Din acest motiv avem și aceste picățele și aceste inserții fine pe carcasa lui.

Un alt element ce ne spune că acest laptop este prietenos cu natura sunt șuruburile. Adică în loc să se producă șuruburi speciale pentru acest laptop, care ar fi trebuit să fie desfăcute cu șurubelnițe speciale, acestea sunt niște șuruburi normale și standard, care deja există pe piață. Iar acest lucru reprezintă o altă măsură de sustenabilitate. Nu mai irosim materie primă pentru a produce ceva ce nu își are rostul, în cazul de față, un șurub.

Fiind un laptop verde, acesta poate servi la îmbunătățirea indicilor de sustenabilitate ai companiei, fără a face însă rabat de la performanță. Practic, în loc să folosești laptopuri vechi, mari consumatoare de energie, poți fii mai sustenabil, cu un laptop nou, care oferă o performanță mai mare, iar cei care au nevoie de el, pot lucra de oriunde.

image 1

Tehnic, laptopul vine cu procesor Intel I5 din seria 11, ce am eu aici vine cu 8 Giga de ram, perfecți pentru munca de birou, o tastatură gândită foarte ergonomic și foarte ușor de folosit. Mai mult, tastele R și E sunt scrise invers, tocmai pentru a menționa faptul că sunt fabricate din materiale reciclate, RE de la reciclare.

Laptopul este eficient energetic, nu doar prin consumul redus de energie, dar și prin aplicația VeroSense de management eficient al bateriei. Aplicația reușește să optimizeze atât consumul de energie atunci când laptopul este în priză, dar și bateria acestuia, astfel încât la 87% din baterie, cât are în prezent, îmi spune că va rezista 5 ore. Bateria laptopului este una de 48 Wati pe oră, iar producătorul spune că are 7 ore autonomie.

Pentru placa video avem de la Intel placa video Iris XE, cu o rezoluție de 1920 x 1080 de pixeli, suficientă pentru acest ecran mare de 15,6 inchi. Ecranul este mare și este potrivit pentru orice fel de muncă de birou, fie că vorbim aici de contabilitate sau de scris texte sau de creat grafică.

Pe acest laptop am un NVMe de 512 giga de la Kingston care pe mine nu m-a dezamăgit niciodată. NVMe de la aceeași firmă am și pe laptopul meu și acest lucru l-a făcut și mai rapid de când l-am instalat.
Când vine vorba de conectivitate, laptopul are două porturi USB 3.0 pe partea lui stângă, un port USB-C, pe unde putem să-l și încărcăm dacă luăm un încărcător de laptop pe USB-C. Aici avem și portul de încărcare al lui, un port de rețea clasică, dar și mufa de HDMI. Pe partea dreaptă a laptopului mai avem un singur port USB. Și acest lucru face parte din ergonomia care a fost intens studiată de către Acer. Asta înseamnă că acest laptop este special gândit pentru dreptaci, pentru cei care folosesc mouse-ul în partea dreaptă a laptopului, dar și pentru aranjarea cablurilor pe masă.

Practic pe partea stângă ai toate porturile de conectare, unde poți aranja cablurile frumos, iar pe dreapta îți rămâne un singur port pentru mufa de mouse, fie el pe fir sau wireless și mufa de căști. Astfel nu mai ai dezastru pe masă și cabluri care înconjoară laptopul.

Laptopul vine cu senzorul de amprentă de la Acer care este unul din cele mai bune de pe piață și cele mai rapide și este integrat în touchpad. Iar touchpad-ul este generos, pentru a putea parcurge tot ecranul.

Rețeaua WiFi este cea mai nouă, de tip AX, ceea ce înseamnă că ar trebui să îți ofere 2 Gbps pe WiFi, mai mult decât viteza de pe cablu, dacă ai rețeaua WiFi configurată corespunzător.

Pe partea din spate, laptopul oferă aceste striații, cum am mai văzut și la alte modele din gama Vero, ceea ce aduce o răcire mai eficientă a laptopului și un flux de aer mai rapid pentru cei care lucrează în condiții fierbinți. Evacuarea aerului este în față și este gândită foarte generos, pentru a oferi suficient spațiu căldurii să fie cât mai ușor dispersată.

Am văzut și la alte modele de Acer din gama Vero, striațiile carcasei sunt foarte bine gândite pentru a putea avea un punct de relaxare al palmei atunci când tastezi. Iar amplasarea touch-pad-ului este bine realizată astfel încât să nu dai un click într-o zonă pe care nu o vrei pe ecran.

Laptopul ăsta se adresează companiilor care vor să devină carbon neutre. Faptul că este produs din materiale reciclate, le ajută să reducă din amprenta de carbon, le ajută să fie mai eficiente energetic printr-un consum redus de energie, le ajută astfel să le ofere și angajaților un mediu mai bun de lucru, mai productiv și astfel să crească performanțele companiei. În același timp oferă garanția că laptopul nu va trebui schimbat imediat, ci că este unul rezistent și upgradabil.

Leave a Reply