• December 12, 2022

Mingea conectată a finalei Campionatului Mondial de fotbal a fost prezentată de Adidas

Adidas prezintă Al Hilm – Mingea Oficială de Meci pentru semifinale și finala FIFA World Cup™ Qatar 2022. Al Hilm, care se traduce „Visul” în arabă, îi succede lui Al Rihla, mingea oficială de meci din faza grupelor, care se traduce „Călătoria”.

Designul mingii este realizat din interior spre exterior și a fost testat amănunțit în laboratoarele adidas, în tuneluri de vânt și pe teren. Al Hilm prezintă aceeași formă nouă a panourilor și texturilor de suprafață, introduse pentru Al Rihla:

• CTR-CORE – Un miez inovator în interiorul mingii care este reglat pentru a sprijini jocul rapid și precis, cu formă maximă și reținere a aerului
• SPEEDSHELL – pielea mingii din poliuretan (PU) cu texturi micro și macro și o formă de panou din 20 de piese

Ambele mingi au aceeași tehnologie, fiind proiectate pentru a rezista și susține cele mai mari viteze de joc, deoarece călătoresc mai repede în zbor decât orice altă minge de la Cupa Mondială. Conform datelor înregistrate de FIFA prin tehnologia connected ball, există deja un clasament al celor mai puternice 10 lovituri care au dus la cele mai rapide goluri marcate în faza grupelor:

  1. Luis Chávez (Mexico vs. Saudi Arabia): 121.69 (Km/h) viteză maximă
  2. Ritsu Dōan (Japan vs. Spain): 120.04 (Km/h) viteză maximă
  3. Niclas Füllkrug (Germany vs. Spain): 118.00 (Km/h) viteză maximă
  4. Cristiano Ronaldo (Portugal vs. Ghana): 117.39 (Km/h) viteză maximă
  5. Marcus Rashford (England vs. Wales): 115.63 (Km/h) viteză maximă
  6. Gareth Bale (Wales vs. USA): 113.89 (Km/h) viteză maximă
  7. Youssef En-Nesyri (Morocco vs. Canada): 113.23 (Km/h) viteză maximă
  8. Cody Gakpo (Netherlands vs. Ecuador): 111.98 (Km/h) viteză maximă
  9. Lionel Messi (Argentina vs. Mexico): 109.83 (Km/h) viteză maximă
  10. Carlos Soler (Spain vs. Costa Rica): 105.81 (Km/h) viteză maximă

Folosind cele mai recente progrese tehnologice, Al Hilm include aceeași tehnologie adidas „Connected Ball” fără precedent ca și Al Rihla, care s-a dovedit neprețuită pentru a ajuta oficialii de meci să ia decizii mai rapide și precise în timpul acestei Cupe Mondiale. Combinată cu datele de poziție ale jucătorului, această inovație oferă date instantanee pentru arbitrii asistenței video care ajută în timp real la optimizarea procesului decizional. Prin combinarea datelor de urmărire a mingii capturate de senzorii din interiorul mingii și prin aplicarea inteligenței artificiale, noua tehnologie oferă o alertă automată de ofsaid echipei VAR.

„Al Hilm reprezintă un far de lumină asupra puterii sportului și fotbalului de a aduce lumea împreună. Milioane de oameni se vor conecta din aproape toate țările de pe glob, unite de pasiunea lor pentru joc. Le dorim tuturor echipelor implicate în fazele finale ale turneului mult succes, deoarece concurează pe cea mai mare scenă pe care fotbalul o are de oferit”, a declarat Nick Craggs, Director General al diviziei de Fotbal, adidas.

Pe lângă atributele tehnologice, Al Hilm are un design grafic unic, potrivit unei ocazii istorice precum meciurile finale ale FIFA™. Designul are o bază aurie texturată care prezintă un model triunghiular subtil, având ca sursă de inspirație deșerturile strălucitoare ale regiunii care înconjoară orașul, culoarea trofeului FIFA World Cup™ și modelul drapelului Qatar. Accentele roșii îndrăznețe completează graficul, reflectând atât arhitectura Qatarului, cât și steagul țării.

Mingea încapsulează omonim, Al Hilm – „Visul”, prin conectarea cromatică la orele crepusculare, unde cerul roșu se întâlnește cu nisipul deșertului la amurg – un moment în care visele sunt pregătite să devină realitate sub reflectoarele Stadionului Lusail – scena pentru Finală.

Mingea a fost, de asemenea, concepută ținând cont de mediul înconjurător – toate componentele au fost atent selecționate, iar Al Hilm este și prima minge oficială a Cupei Mondiale pentru semifinale și finală realizată folosind doar cerneală și cleiuri pe bază de apă, în linie cu angajamentul adidas pentru protecția mediului înconjurător.

Al Hilm este disponibilă începând cu 11 decembrie exclusiv pe site-ul adidas și în magazinele selectate.

Leave a Reply