• November 25, 2022
dell serveres

Noua generație de servere Dell PowerEdge îmbunătățește semnificativ performanța centrelor de date mai sustenabile

Dell Technologies (NYSE:DELL) anunță noua generație de servere Dell PowerEdge cu procesoare AMD EPYC de generația a 4-a. Cu cea mai mare performanță a aplicațiilor de până acum, aceste noi sisteme sunt concepute pentru a ajuta clienții să rezolve mai eficient sarcinile de lucru actuale, solicitante și centrate pe calcul, cum este analiza datelor.

Proiectate pentru eficiență și securitate, noile servere PowerEdge sunt echipate cu tehnologia Dell Smart Cooling pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2 și cu o arhitectură cibernetică rezilientă integrată pentru a contribui la consolidarea eforturilor de securitate ale clienților.

„Clienții cer performanțe de calcul fără compromisuri, furnizate în cel mai sustenabil mod posibil. Cele mai recente servere PowerEdge sunt construite special pentru a răspunde nevoilor sarcinilor de lucru exigente de astăzi, cu eficiență și reziliență”, a declarat Rajesh Pohani, vicepreședinte al managementului portofoliului și produselor PowerEdge, HPC și Core Compute la Dell Technologies. „Cu o performanță de până la două ori mai mare decât cea a generației anterioare, combinată cu cele mai recente inovații în materie de putere și răcire, aceste servere sunt concepute pentru a răspunde cerințelor tot mai mari ale clienților noștri.”

Mai multe opțiuni de performanță și stocare pentru centrul de date al viitorului


Următoarea generație de servere Dell PowerEdge cu procesoare AMD EPYC din a 4-a generație oferă progrese în materie de performanță și stocare, integrându-se în același timp în mediile existente ale clienților. Serverele sunt potrivite pentru organizațiile cu sarcini de lucru avansate, cum sunt analiza datelor, inteligența artificială, calculul de înaltă performanță (HPC) și virtualizarea.


Disponibile în configurații cu unul și două socket-uri, cu suport pentru cu până la 50% mai multe nuclee față de generația anterioară, cele mai recente sisteme oferă cea mai mare performanță de până acum pentru serverele PowerEdge cu procesor AMD.3 Clienții se pot aștepta la o îmbunătățire a performanței cu până la 121%, la o capacitate de stocare cu 33% mai mare pentru serverele 2U și la o capacitate de stocare cu 60% mai mare pentru serverele 1U.


• PowerEdge R7625 oferă o performanță sporită a aplicațiilor și a stocării de date. Cu performanțele oferite de două procesoare AMD EPYC din generația a 4-a, acest server este conceput pentru a fi coloana vertebrală a unui centru de date. Această platformă 2-socket, 2U a dovedit accelerarea bazelor de date in-memory cu peste 72%, depășind toate celelalte prezentări SAP Sales & Distributions cu 2 și 4 socket-uri, stabilind un nou record mondial.


• PowerEdge R7615 este un server cu un singur socket, 2U, cu o lățime de bandă de memorie mai mare decât generațiile anterioare, un hard disk îmbunătățit și o latență redusă, conceput pentru a finaliza mai rapid mai multe lucrări cu o amprentă mai mică în centrul de date. Această platformă accelerează AI cu capacități maxime de expansiune accelerată, realizând un record mondial de referință pentru inteligența artificială.


• PowerEdge R6625 este un server 1U cu două socket-uri care oferă un echilibru optim în ceea ce privește performanța, flexibilitatea și densitatea. Sistemul este potrivit pentru sarcini de lucru HPC sau pentru rularea mai multor instanțe de infrastructură de desktop virtual. Acest server eficient din punct de vedere termic a dus la un record mondial de performanță în privința bazelor de date, permițând clienților să înțeleagă mai bine corelația datelor pentru modelele de consum din toate industriile.


• PowerEdge R6615 este un server cu un singur socket, 1U, care oferă mai multă densitate de mașini virtuale decât generațiile anterioare. Designul subțire oferă o putere de calcul crescută într-un factor de formă dens, limitând extinderea amprentei centrelor de date fără a pierde din performanță.

„AMD și Dell Technologies s-au angajat să livreze produse de top care ajută organizațiile să îmbunătățească performanța și eficiența centrelor lor de date și, în același timp, să lucreze pentru un viitor mai sustenabil”, a declarat Ram Peddibhotla, vicepreședinte corporativ, EPYC product management, AMD. „Odată cu lansarea serverelor Dell PowerEdge, echipate cu procesoarele AMD EPYC de generația a 4-a, continuăm să doborâm recorduri de performanță, îndeplinind în același timp cele mai stricte obiective de mediu și de afaceri pe care le cer clienții noștri comuni.”


Pentru centrele de date sustenabile, mai puțin înseamnă mai mult

Construite cu gândul la sustenabilitate, serverele includ progrese în tehnologia Dell Smart Cooling care permit un flux de aer mai mare prin sisteme decât la generațiile anterioare, menținându-le mai reci și performând la cele mai înalte niveluri pentru perioade mai lungi de timp.


Cu o densitate mai mare a nucleelor, organizațiile pot înlocui serverele mai vechi, mai puțin eficiente, cu servere PowerEdge de nouă generație, reducând căldura generată, energia consumată și încărcarea asupra altor resurse necesare pentru alimentarea sistemelor. În special, PowerEdge R7625 oferă o eficiență a performanței procesorului cu până la 55% mai mare față de modelele anterioare.


Noile servere includ plastic reciclat și reflectă angajamentul Dell ca 50% din conținutul produselor să reprezinte materiale reciclate sau regenerabile până în 2030. În plus, atunci când se expediază mai multe servere deodată cu opțiunea multipack de la Dell, acestea sunt livrate într-un mod mai sustenabil, rezultând o logistică cu până la 270% mai eficientă și o reducere cu 58% a materialelor de ambalare.


„La fel ca mulți alții, urmărim cu atenție piața procesoarelor și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum următoarea generație de servere PowerEdge ne accelerează potențialul”, a declarat dr. Matthew Storey, șeful departamentului de infrastructură și virtualizare de la Universitatea Lancaster. „Noile servere ne ajută să răspundem nevoilor noastre în continuă creștere pentru soluții mai inovatoare și mai puternice și ne plasează în fruntea industriei noastre, oferind în același timp un mediu de cercetare de ultimă generație utilizatorilor noștri.”


IT modern, scalabil și securizat

Pe măsură ce amenințările la adresa securității cibernetice evoluează, la fel au evoluat și funcțiile de securitate integrate în serverele PowerEdge. Ancorate de arhitectura de reziliență cibernetică Dell, serverele includ funcții precum blocarea sistemului, detectarea derapajelor și autentificarea multifactorială. Sistemele de ultimă generație permit o funcționare mai sigură, cu reziliență end-to-end boot, stabilind un centru de date sigur.


Cu un procesor de securitate dedicat, complet integrat on-die, cea de-a patra generație de procesoare AMD EPYC contribuie la activarea unor tehnologii inovatoare, cum ar fi confidential computing. În plus, abordarea AMD „Security by Design” include un subsistem de securitate încorporat pentru a ajuta la protejarea datelor și pentru a extinde setul de caracteristici de securitate AMD Infinity Guard, continuând să adauge niveluri pentru securitatea fizică și virtuală.


Împreună cu Dell iDRAC, aceste servere înregistrează detalii despre hardware-ul și firmware-ul din momentul fabricării. Utilizând garanția unică a lanțului de aprovizionare Dell Secured Component Verification (SCV), organizațiile pot verifica dacă serverul PowerEdge primit a fost modificat în timpul tranzitului din fabrică.


„Inovația continuă în ceea ce privește performanța serverelor este esențială pentru a ne asigura că firmele dispun de instrumentele de care au nevoie pentru a face față unei lumi din ce în ce mai centrate pe date în timp real”, a declarat Kuba Stolarski, vicepreședinte IDC’s enterprise infrastructure practice. „Datorită funcțiilor avansate de securitate proiectate direct în platformă, noile servere PowerEdge de la Dell pot sprijini organizațiile să țină pasul cu proliferarea datelor într-un mediu de amenințări în creștere. Îmbunătățirile în materie de performanță le pot permite clienților să implementeze AI, HPC și alte sarcini de lucru moderne pentru a extrage cea mai mare valoare din datele lor și din investiția IT.”

Disponibilitate


Serverul Dell PowerEdge R7625 este disponibil la nivel global, în configurații limitate, în noiembrie 2022. Serverele de generație următoare au planificată disponibilitatea globală completă în februarie 2023.

Leave a Reply