• March 28, 2023
Bogdan Putinica Microsoft Achilleas Kanaris Vodafone

Vodafone si Microsoft semnează un Memorandum pentru digitalizarea României

Vodafone și Microsoft au semnat astăzi un Memorandum de Înțelegere cu scopul de a accelera digitalizarea sectoarelor public și privat din România. Cele două companii vor coopera pentru dezvoltarea de programe de digitalizare, cercetare, inovație și responsabilitate socială.

Condițiile digitalizării

Colaborarea dintre Vodafone și Microsoft, expertiza acestora și resursele reunite vor putea aduce beneficii semnificative cetățenilor și afacerilor din România.

Digitalizarea este pasul major prin care România poate avansa în ritm accelerat. Pentru tot ce ține de digitalizare, de la educație, laboratoare de cercetare și inovare și proiecte majore ce pot schimba radical infrastructura, contăm de acum și pe un partener puternic, Microsoft, ce ne va însoți pe drumul nostru de a aduce tehnologia mereu mai aproape de români”, afirmă Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România.

Abilități tech

Cele două companii vizează creșterea calității educației și susțin tranziția accelerată spre abilitățile digitale și folosirea tehnologiei. De asemenea, scopul memorandumului include și implementarea unor proiecte specifice cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic și dezvoltării capitalului uman.

Microsoft continuă să susțină și este angajat față de România, guvernul său, afaceri și oameni în inovațiile digitale, strategia cloud și agenda de competențe tehnologice, pentru a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică, pentru a accelera progresul către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil. În această misiune avem alături de noi, ca partener, un furnizor de încredere de tehnologie, Vodafone România”, declară Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft România.

De asemenea, cele două companii vor coopera și pentru organizarea unor evenimente relevante în domeniul digitalizării, inovației, IT, tehnologiei și telecomunicațiilor, precum seminariile, atelierele și cursurile online.

Leave a Reply