• February 27, 2024
Human x Car x Home 1 scaled

Xiaomi redefinește conectivitatea și prezintă conceptul “Human x Car x Home” la MWC 2024

Xiaomi a prezentat astăzi pe plan global noul ecosistem inteligent “Human x Car x Home” la MWC Barcelona 2024, redefinind limitele integrării tehnologiei. Xiaomi SU7, ca element integral al ecosistemului inteligent “Human x Car x Home”, a debutat pe scena internațională, oferind o privire de ansamblu asupra viziunii revoluționare a Xiaomi pentru un viitor inteligent, în care toate nevoile utilizatorilor sunt îndeplinite fără probleme într-un singur ecosistem inteligent.

“La Xiaomi, tehnologia va fi întotdeauna centrată pe om. Inovația noastră este concepută în primul rând pe baza nevoilor utilizatorilor noștri. “Human x Car x Home” întruchipează acest lucru, angajamentul nostru de a oferi experiențe cuprinzătoare, mai bine conectate. Prin integrarea oamenilor, mașinilor și locuințelor, ne dorim să creăm o interconectivitate end-to-end care depășește orice altceva disponibil astăzi”, a declarat Daniel Desjarlais, Director de Comunicare Xiaomi International. “Invităm participanții la MWC să descopere la fața locului cum viziunea Xiaomi transformă conceptele futuriste în realități prin schimbarea modului în care ne conectăm.”

De asemenea, au fost expuse recent lansatele serii Xiaomi 14 și Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, alături de o varietate de dispozitive AIoT avansate, menite să ridice nivelul experienței smart living. Zona Xiaomi Imagery Technology oferă o privire de aproape asupra integrării tehnologiei de obiectiv de ultimă generație Leica în smartphone-urile Xiaomi, în timp ce CyberDog 2 demonstrează vizitatorilor portofoliul larg al Xiaomi.

Progresul către interconectivitate extinsăs

Tranziția Xiaomi de la „Smartphone x AIoT” la ecosistemul inteligent “Human x Car x Home” combină cu ușurință dispozitivele personale, produsele pentru casa inteligentă și automobilele. Acest lucru facilitează conectarea perfectă a dispozitivelor hardware, coordonarea în timp real și promovarea inovațiilor, precum și colaborarea cu parteneri din industrie. Proiectat cu o viziune de adaptare la nevoi, acest ecosistem proactiv este conceput să raspundă perfect la nevoile actuale și viitoare.

Mai mult decât o inovație tehnologică open-source, Xiaomi HyperOS oferă inovație la nivel de sistem, concepută pentru a sprijini colaborarea fără restricții între dispozitive și pentru a asigura operațiuni consistente în toate zonele platformei integrate de smart-life a Xiaomi. Ca fundament al ecosistemului inteligent “Human x Car x Home”, acesta integrează peste 200 de categorii de produse, încorporând 600 de milioane de dispozitive globale și acoperind peste 95% din scenariile utilizatorilor.¹ Prin colaborarea cu parteneri globali, dezvoltatori și producători, Xiaomi HyperOS va permite ecosistemului să deblocheze și să valorifice o gamă largă de posibilități.

Primul produs Xiaomi EV – mult așteptatul Xiaomi SU7 – este poziționat ca o „berlină eco-tehnologică ultra performantă de dimensiuni mari ”, care depășește limitele în ceea ce privește performanța, integrarea ecosistemului și spațiul mobil inteligent. Alături de designul Xiaomi SU7, Xiaomi a dezvoltat cinci tehnologii cheie pentru mașinile electrice: E-Motor, baterie integrată CTB, turnătorie sub presiune Xiaomi, conducere autonomă Xiaomi Pilot și cabină inteligentă. Sprijinit de o investiție monumentală de peste 10 miliarde CNY RMB în cercetare și dezvoltare, precum și de o echipă globală de peste 3.400 de ingineri și 1.000 de experți tehnici în domenii cheie, Xiaomi a produs un vehicul excepțional.

Explorarea fotografiei mobile

Xiaomi crede în inovația centrată pe om, străduindu-se să ofere utilizatorilor experiențe de fotografiere mobilă mai bune și mai intuitive, impulsionând în același timp dezvoltarea domeniului fotografiei mobile. Prin parteneriatul strategic cu Leica, Xiaomi a examinat esența imaginii și a dus mai departe domeniul fotografiei umaniste profesionale. În zona Tehnologiei Imagisticii Xiaomi, Xiaomi 12S Ultra, primul smartphone dezvoltat în colaborare de cele două companii, este prezentat alături de alte smartphone-uri de top.

Parteneriatul dintre Xiaomi și Leica a atins un punct de referință important prin înființarea Institutului Optic Xiaomi-Leica, care a determinat un progres substanțial în tehnologia de imagine și a stabilit noi standarde pentru experiența fotografică a utilizatorului. Noua serie Xiaomi 14, dotată cu obiective optice Leica Summilux, este meticulos realizată cu o soluție pentru un sistem optic de generație următoare, oferind capacități fotografice fără precedent care excelează în toate condițiile și scenariile.

Extinderea roboticii și excelența în producție

La MWC, Xiaomi prezintă un robot patruped bio-inspirat de ultimă generație, CyberDog 2. Cu un sistem de fuziune senzorială și luare a deciziilor care utilizează 19 senzori pentru vedere, atingere și auz, acest robot este conceput să reproducă mișcările, aspectul și interacțiunile unui câine real, exemplificând spiritul pionier al Xiaomi și angajamentul de a depăși limitele în domeniul roboticii. Natura open-source a tehnologiei sale susține un ecosistem pregătit pentru personalizare și programare, dezlănțuind posibilități creative nelimitate pentru dezvoltatori.

Dincolo de produsele tehnologice de pionierat, Xiaomi continuă să redefinească producția, poziționând fabrica sa inteligentă în avangarda inovației industriale. În aceste centre de transformare tehnologică, agilitatea, eficiența operațională și precizia apar ca principii de bază. Înființarea Fazei II a Fabricii Inteligente în districtul Changping din Beijing subliniază angajamentul neclintit al Xiaomi de a oferi consumatorilor calitate de neegalat și inovație de pionierat.

Construind un viitor sustenabil

Xiaomi nu numai că se angajează să ofere utilizatorilor din întreaga lume produse și servicii de înaltă calitate și durabile, dar plasează, de asemenea, protecția mediului și dezvoltarea durabilă în centrul strategiei sale de afaceri. Xiaomi s-a angajat să atingă neutralitatea carbonului până în anul 2040 și a demonstrat transparență în demersurile sale ecologice prin publicarea primului său white paper privind acțiunile climatice în timpul COP28.

Aceste etape semnificative se aliniază la implicarea activă a Xiaomi în inițiative majore de durabilitate, cum ar fi inițiativa GE100% care pledează pentru adoptarea generalizată a energiei regenerabile și un program robust de reciclare a deșeurilor electronice. Pentru a-și susține misiunea de a opera în mod sustenabil, Xiaomi a adoptat un model de economie circulară cu obiectivul de a recicla 38.000 de tone de deșeuri electronice din 2022 până în 2026. Acest efort concertat exemplifică abordarea holistică a Xiaomi de a reduce decalajul dintre soluțiile high-tech și sustenabilitatea mediului, remodelând rolul industriei tehnologice în promovarea unui viitor sustenabil.

¹ Sursa informației – Xiaomi Corporation 2023 Third Quarter Results Announcement.

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.

Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.

Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume În septembrie 2023, MAU al MIUI a atins aproximativ 623 milioane la nivel global. 699 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-urile, laptopurile și tabletele) la 30 septembrie 2023. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În septembrie 2023, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a cincea oară, ocupând locul 360.

Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.

Leave a Reply