• September 13, 2020
De ce se incalzeste telefonul

De ce se încâlzește telefonul?

Ti se incalzeste telefonul si te intrebi daca e normal sau nu?

Telefoanele se încălzesc din mai multe motive, unul ar fi atunci când sunt folosite. La fel ca orice calculator. Doar că la telefon nu putem avea un ventilator cu ajutorul caruia să răcim telefonul. Exista un telefon cu ventilator, dar e special pentru jocuri.

Telefoanele se încălzesc din mai multe motive, unul ar fi atunci când sunt folosite. La fel ca orice calculator. Doar că la telefon nu putem avea un ventilator cu ajutorul caruia să răcim telefonul. Exista un telefon cu ventilator, dar e special pentru jocuri. 

De ce se încălzesc telefoanele? 

Dar mai intai hai sa vedem ce are telefonul în el? O baterie, o placă de bază cu procesor și un ecran. 

De aici, bateria se încălzește atunci când se încarcă sau când se descarcă. Așa funcționează bateriile de acum, cele pe tehnologie litiu. 

Reacțiile chimice care sunt răspunzătoare pentru înmagazinarea energiei sau pentru descărcarea ei pot face ca bateriile să se încălzească. 

Pe de altă parte, procesorul atunci când lucrează, consumă energie și produce căldură. De cele mai multe ori, procesorul este ”de vină” atunci când se încălzește telefonul, iar atunci când este la încărcat, bateria este de vină. 

Dacă telefonul se încălzește atunci când se încarcă, atunci pot fi două cauze. Bateria nu mai funcționează corespunzător și ar trebui să fii atent la acest lucru. Au existat atâtea cazuri de telefoane care au luat foc pentru că erau la încărcat, în pat și bateria a făcut poc. Uite aici cum ia foc o baterie de telefon.

Iar cealaltă cauză ar putea fi un încărcător prost sau nepotrivit pentru telefonul tău, care poate face bateria sa fie fierbinte. Dacă nu ați văzut în clipul ăsta, Note 20 vine cu încărcătorul lui și nu permite încărcarea din alt încărcător. Asta pentru a putea proteja bateria și pentru a asigura cea mai bună funcționalitate pentru utilizatori. 

Sunt tot soiul chinezarii de încărcătoare pe piață, care oferă cine știe ce curent pentru telefoane și le fac să se încălzească. 

O baterie care se încălzește atunci când se încarcă se poate strica mai repede în timp. Și bateriile au un regim de temperatura unde funcționează bine. 

Dacă se încălzește prea mult sau pentru prea mult timp, elementele chimice din baterie se pot altera și ajungem la aceste probleme. 

Ce alte cauze fac telefonul să se încălzească

Dar telefonul se poate încălzi și din cauza procesorului. Dar asta nu e o problemă fizică, ci mai degrabă o problemă a utilizatorului. Procesorul pe calculator se încălzește pentru că lucrează și pentru că folosește curent electric. La fel și pe telefon. Procesorul se încălzește atunci când consumă curent electric din baterie și atunci când este suprasolicitat. Cum pe telefon nu ai ventilatoare, atunci când te joci sau folosești telefonul intens procesorul acestuia se încălzește. 

Dacă telefonul se încălzește dacă stă degeaba sau se încălzește și se mișcă greoi, atunci de cele mai multe ori există aplicații care se blochează pe telefon sau care folosesc procesorul telefonului la capacitate maximă. 

Un exemplu de aici ar fi aplicațiile care minează criptomonede, iar acestea sunt pe diferite siteuri de filme online sau te mai miri pe ce siteuri virusate pe care ai fi putut intra. 

Dacă ți se încălzește telefonul degeaba atunci sunt mari șanse ori să ai vreun virus, ori să fi prins vreun virus din ăsta care minează criptomonede sau chiar să ai o aplicație care s-a blocat și nu mai funcționează bine. 

Pentru asta sunt câteva soluții

Întâi uită-te ce aplicații ai pe telefon și încearcă să le găsești pe cele de care nu ai nevoie și să le dezinstalezi. încearcă să îți dai seama de când se încălzește telefonul. Ce aplicație ai instalat ultima dată și dezinstaleaza o, vezi dacă mai există aceasta problema.

Dacă tot nu reușești să afli ce se întâmplă, salvează setările telefonului și dă-i un reset la setările din fabrică. De obicei curăță telefonul de toate problemele existente pe el. 

Asigură-te că ai cele mai recente actualizări ale telefonului

Și asta pentru că un procesor care se încălzește prea tare și consumă prea mult curent, poate afecta și calitatea bateriei.

Alte soluții pentru a nu avea probleme cu încălzirea telefonului ar fi să:

– alegi încărcătorul potrivit, pentru a fi pe același amperaj și aceeași putere ca bateria ta, nu mai puternic. 

– e bine să alegi o husă care să îi permită telefonului să se răcească

– e de preferat să dezinstalezi aplicațiile pe care nu le folosești și să te joci prin setări ca telefonul să închidă aplicațiile pe care nu le folosești. 

– și nu e bine să lași telefonul în soare, se încălzește și se poate strica bateria

Leave a Reply