• May 5, 2022
kaspersky cyber immunity

Kaspersky dezvoltă sistem de operare și antivirus pentru dispozitivele IoT

Conceptul Cyber Immunity, dezvoltat de Kaspersky împreună cu sistemul său de operare KasperskyOS, este de acum marcă comercială. În martie 2022, The United States Patent and Trademark Office a înregistrat drepturile asupra mărcii comerciale KASPERSKY CYBER IMMUNITY. Deținerea acestei mărci comerciale întărește și mai mult abordarea unică a Kaspersky pe piața IoT și a dispozitivelor conectate.


Cyber Immunity reflectă abordarea secure-by-design, care ajută la gestionarea vulnerabilităților de securitate cibernetică în primele etape ale dezvoltării de software. Principiile secure-by-design sunt prezentate în documentele autorităților de reglementare. De exemplu, CSA Singapore îl evidențiază în Security-by-Design Framework, iar standardul ETSI EN 303 645 V2.1.1 acoperă dispozitivele IoT de masă. Dezvoltatorii de software precum AWS adoptă deja această abordare pentru serviciile lor.


Pe lângă înregistrarea din SUA, Kaspersky le-a obținut anterior și pe cele din Marea Britanie și Rusia. Înregistrarea mărcii îi conferă Kaspersky dreptul exclusiv de a utiliza Kaspersky Cyber Immunity pentru a-și identifica produsele. De asemenea, confirmă faptul că marca comercială are caracteristici distinctive, verificate pe baza unor criterii specifice de către agențiile guvernamentale naționale.


Conceptul Kaspersky Cyber Immunity implică faptul că majoritatea covârșitoare a tipurilor de atacuri cibernetice sunt ineficiente și nu pot afecta funcțiile critice ale unui sistem în scenariile de utilizare specificate în etapa de proiectare. Imunitatea cibernetică poate fi obținută prin utilizarea KasperskyOS și urmând o anumită metodologie, în timp ce se creează o soluție, cum ar fi definirea obiectivelor și ipotezelor de securitate și asigurarea faptului că acestea sunt îndeplinite în toate scenariile de utilizare, izolarea domeniilor de securitate și controlul interacțiunii dintre ele și fiabilitatea întregii baze de computere a soluției.

Leave a Reply