• February 22, 2022
5g dell

Noile soluții DELL pentru susținerea dezvoltării sistemelor telecom și de comunicații

Dell Technologies (NYSE:DELL) prezintă noi soluții și servicii de telecomunicații pentru a susține ecosistemul telecom deschis și pentru a ajuta furnizorii de servicii de comunicații (CSP) să își intensifice transformarea spre rețele deschise, orientate spre cloud, la prețuri accesibile.

Ecosistemul deschis în creștere din industria telecomunicațiilor oferă furnizorilor de servicii telecom mai multe opțiuni pentru tehnologii și parteneriate, pe măsură ce aceștia se modernizează și aleg rețelele cloud nativ. CSP au nevoie ca diferitele tehnologii din acest ecosistem deschis să funcționeze împreună fără probleme pentru a oferi servicii edge diferențiate și pentru a reduce costurile. Dell își propune să elimine complexitatea și să accelereze implementările de rețele moderne cu ajutorul Dell Telecom Cloud Foundation, Dell Open RAN Accelerator și a noilor soluții telecom și capacități de laborator.

“Furnizorii de servicii de comunicații schimbă modul în care construiesc și implementează rețelele deschise, creând fundația pe care să poată dezvolta și livra servicii inovatoare care să exploateze oportunitățiel edge”, a declarat Dennis Hoffman, senior vice president și general manager Dell Technologies Telecom Systems Business. “Portofoliul nostru extins de soluții de telecomunicații le oferă operatorilor de rețea viteza și simplitatea de care au nevoie pentru a-și moderniza rapid rețelele și pentru a monetiza noi servicii.”

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation accelerează modernizarea rețelei și creșterea afacerilor

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation este o soluție de infrastructură de rețea modernă, la cheie, de la un capăt la altul, care îi ajută pe furnizorii de servicii de comunicații să construiască și să implementeze mai rapid rețele deschise, native cloud, cu costuri și complexitate reduse.

Telecom Multi-Cloud Foundation include hardware Dell, software-ul de management Dell Bare Metal Orchestrator și platformele software integrate de telecomunicații în cloud la alegerea furnizorilor de servicii telecom, inclusiv Red Hat, VMware și Wind River.

Dell adaugă noi module Dell Bare Metal Orchestrator la software-ul său, oferind furnizorilor telecom posibilitatea de a implementa și de a gestiona întregul ciclu de viață al pachetului de cloud foundation. Odată implementat, CSP vor avea o cloud foundation scalabilă care acoperă core, edge și RAN pentru mediul lor hardware și software deschis, cu flexibilitatea de a proiecta și implementa funcții de rețea deschise și servicii edge diferențiate. ACG Research estimează o economie de până la 39% din cheltuielile operaționale pentru CSP care implementează Telecom Multi-Cloud Foundation în rețelele lor. ACG Research a constatat că CSP-urile economisesc, de asemenea, timp în ceea ce privește aprovizionarea cu servere, actualizările de software și integrarea și testarea cloud.

Dell și Marvell colaborează la un nou hardware pentru accelerarea Open RAN

Odată cu introducerea arhitecturilor virtualizate și Open RAN, rețelele 5G trec printr-o transformare care aduce scalabilitatea cloud în RAN. Alternativele existente de virtualizare și Open RAN nu au avut până acum performanțele rețelelor consacrate, ceea ce a împiedicat capacitatea furnizorilor de servicii de telecomunicații de a implementa 5G nativ în cloud.

Dezvoltat în colaborare cu Marvell, Dell Open RAN Accelerator Card este un nou card de procesare inline 5G Layer 1 pentru soluții vRAN și Open RAN. Proiectată pentru serverele Dell PowerEdge și alte servere bazate pe x86, PCIe accelerator card aduce în ecosistemul Open RAN aceeași tehnologie Marvell OCTEON® Fusion și aceeași performanță a rețelelor radio 5G de top din prezent. Furnizorii de servicii de comunicații pot obține sisteme mai performante, care reduc costurile și consumul de energie, permițându-le să extindă la un preț accesibil rețele de acces radio moderne și foarte performante, cu o abordare de arhitectură deschisă.

„Marvell este încântată să colaboreze cu Dell Technologies pentru a permite o arhitectură RAN 5G deschisă și virtualizată, care oferă caracteristici și performanțe avansate, construită pe OCTEON® Fusion a declarat Raj Singh, executive vice president, Processors Business Unit Marvell. “Noul Dell Open RAN Accelerator Card este o soluție de accelerare Open RAN L1 fără compromisuri, nativă pentru cloud, inline, lider în industrie.”

“Suntem încântați să vedem că Dell Technologies și Marvell colaborează pentru a inova și a crea tehnologii care vor spori capacitatea platformei Open RAN și diversitatea furnizorilor pentru operatori”, a declarat Andy Dunkin, Open RAN RF and Digital Platform Development Manager Vodafone. “Posibilitățile platformelor Open RAN virtualizate vor fi îmbunătățite cu ajutorul Dell Open Ran Accelerator Card, care ar trebui să ofere operatorilor de rețea precum Vodafone o cale mai puțin costisitoare și mai eficientă către Open RAN.”

Dell și partenerii din ecosistem contribuie la accelerarea implementării soluțiilor edge și core

  • Dell Validated Design for Services Edge 1.2 reunește resursele de calcul periferic cu conectivitatea wireless privată, permițând ușurința implementării, operațiunile scalabile și capacitățile de securitate necesare pentru un număr mare de locații edge. Întreprinderile pot plasa senzori și dispozitive în zonele edge ale rețelelor mobile pentru a capta și procesa date în timp aproape real și pentru a utiliza datele pentru a genera informații, a optimiza operațiunile și a contribui la creșterea productivității. Designul bazat pe standarde deschise suportă acum Airspan 5G RAN pentru o implementare rapidă a rețelelor 5G private ale întreprinderilor.
  • Dell Validated Design for the 5G Core cu Oracle și VMware oferă furnizorilor de servicii de comunicații sociale posibilitatea de a alege să construiască un nucleu 5G robust și scalabil pe o infrastructură standard din industrie, într-un mod mai sigur și mai fiabil. Soluția poate contribui la reducerea timpului necesar pentru proiectarea, testarea și integrarea componentelor de rețea de la mai mulți parteneri.

Dell își extinde serviciile de telecomunicații și capacitățile de laborator pentru a impulsiona inovarea mai rapidă a ecosistemului

Dell continuă să își extindă capacitățile de servicii telecom pentru a facilita integrarea partenerilor și a accelera implementarea și adoptarea de către furnizorii de servicii de telecomunicații a soluțiilor telecom. Furnizorii de servicii telecom pot operaționaliza rapid infrastructura de rețea cu Dell ProDeploy pentru NFVI. Serviciul combină integrarea din fabrică Dell și opțiunile de implementare pe teren pentru a construi în mod flexibil infrastructura NFV optimă specifică rețelei fiecărui client. Serviciul integrează platformele software de calcul, de rețea și de cloud de telecomunicații, ajutând CSP-urile să implementeze sarcinile de lucru mai rapid, economisind timp și costuri. Procesele Dell permit un timp de implementare a infrastructurii cu 68% mai rapid cu ProDeploy. 1

Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform ajută CSP și partenerii să își conecteze în siguranță resursele de laborator la laboratorul și infrastructura Dell pentru a dezvolta și a aduce mai rapid pe piață servicii 5G și servicii de telecomunicații edge. Cu laboratoarele interconectate pentru a crea un mini-ecosistem deschis, Solution Integration Platform utilizează cele mai recente tehnici DevOps pentru a efectua teste mai rapid decât testarea manuală, astfel încât serviciile pot fi aduse pe piață mai repede, cu mai puține riscuri și costuri. Furnizorii de servicii de comunicații și partenerii pot utiliza noua platformă pentru a efectua teste integrate și gestionarea continuă a ciclului de viață al serviciilor și aplicațiilor Open RAN, 5G și edge.

Leave a Reply