• September 5, 2022
Mituri romanesti 1

Prâslea cel Voinic sau Ileana Consânzeana vor deveni personaje principale ale jocurilor video dezvoltate în cadrul unui Game Jam de 46 de ore

Mitologia și gaming-ul se vor intersecta în cadrul evenimentului Tales of Us Game Jam, un eveniment ce va reuni dezvoltatori de jocuri care doresc să se afirme prin crearea unui titlu original. Game Jam-ul va avea loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la CINETic și este organizat de către Tales of Us și RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de jocuri video din România). Evenimentul are rolul de a expune la nivel internațional cultura locală si talentul tinerilor dezvoltatori din România.

Game Jam-ul este deschis către toți programatorii, artiștii și designerii care au 18 ani sau mai mult. Fiecare dezvoltator este binevenit să participe la Game Jam, de la începători la profesioniști experimentați care caută un mod amuzant și inedit de a crea jocuri în afara job-ului lor. Pentru a participa la eveniment, aceștia se pot înscrie pe site-ul RGDA.

”Suntem încântați de faptul că Tales Of Us a ales România ca una dintre locațiile de proveniență a poveștilor și basmelor populare. Noi, la RGDA, vedem un mare potențial în îmbinarea mitologiei românești cu un game design unic. Sperăm ca organizarea acestui game jam va face parte dintr-o discuție mai largă despre cum folclorul și poveștile noastre populare pot fi o mare sursă de inspirație pentru a crea jocuri originale în țara noastră, care pot deveni titluri de succes în întreaga lume”, spune Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA.
„Cunoștințele mele despre România și despre cultura sa se limitau la stereotipurile despre casele pline cu usturoi și poveștile cu vampiri. Astăzi, munca noastră cu Tales of Us ne permite să sprijinim și să explorăm povestiri care se îndepărtează de aceste narațiuni și povești unilaterale. Suntem uimiți de diversitatea poveștilor și miturilor românești pe care le-am descoperit și abia așteptăm să vedem în ce se vor transforma acestea în timpul unui Game Jam”, a precizat Eva Vonk, producer și creative director la Tales of Us.

Evenimentul va fi unul hibrid, cu până la 30 de participanți care vor fi prezenți la CINETic și locuri nelimitate pentru cei care aleg să participe online. Deadline-ul pentru depunerea aplicațiilor este 21 septembrie 2022.

Pe 30 septembrie, evenimentul va fi deschis de unii dintre cei mai avizați și pasionați povestitori români care îi vor introduce pe participanții la game jam în lumea legendelor, miturilor arhaice românesti din mai multe zone emblematice ale României: Dunărea, Transilvania, Maramureș și multe altele. Prin intermediul a 7 povești autentice, mentorii le vor povesti tinerilor despre natura personajelor, simbolismul poveștilor, moștenirea culturală și alte lucruri interesante de care dezvoltatorii să se poată folosi în dezvoltarea jocurilor lor. Asftel, personaje precum Prâslea cel Voinic, Ileana Cosânzeana, Dragobete sau ființe fabuloase precum balaurul, sânzienele, strigoiul sau ursitoarele vor putea fi actorii principali ai jocurilor create de participanți.

Participanții vor avea la dispoziție 46 de ore pentru a dezvolta un joc video, de pe 30 septembrie, ora 17.00 până pe 2 octombrie, ora 16.00. Prezentarea jocurilor, evaluarea și premierea vor avea loc în ultima seară a game jame-ului.

În urma game jam-ului vor fi alese 3 jocuri care vor continua într-o fază de prototipare, iar la finalul parcursului, un singur joc va primi finanțare pentru a fi produs și de a face parte din World of US, platforma dezvoltată de Tales of Us.

World of Us este o viitoare platformă digitală mitologică în care copiii călătoresc, creează și învață despre lumea din jurul lor prin joc. World of Us este o punte pentru ca miturile ancestrale să ajungă la un public global, începând cu poveștile din regiuni din Congo, Brazilia și România. World of Us este produsă de Tales of Us.
În plus, primele 3 jocuri clasate vor fi premiate cu un total de 3.000 de euro, după cum urmează: Locul întâi – 1.700 de euro, locul doi – 800 de euro, locul trei – 500 de euro.

Leave a Reply