• August 16, 2022
Vizual Digi Communications

Rezultate excepționale pentru grupul DIGI în al doilea trimestru din 2022

Digi Communications NV a avut venituri consolidate în creștere cu 19,1% în T2 2022, ajungând la 370,4 milioane de euro.

EBITDA ajustată (inclusiv IFRS 16) a marcat o creștere de 6,8% de la an la an, până la 120,5 milioane de euro. EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) a progresat cu 10,4%, până la 100,9 milioane de euro. Informațiile comparative le exclud pe cele din Ungaria înregistrate în T2 2021. Digi a vândut operațiunile din Ungaria către 4iG la finalul anului trecut.

În al doilea trimestru al acestui an, Grupul Digia menținut traiectoria de creștere a bazei de utilizatori, și a atins pragul de 19,4 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), cu 2.6 milioane de unități mai mult decât anul trecut, prin oferirea de servicii performante și versatile clienților săi rezidențiali și corporate.

„Grupul DIGI a înregistrat rezultate solide în al doilea trimestru al anului 2022, cu performanțe pozitive obținute pe toate piețele în care activăm. Am continuat să ne extindem portofoliul de clienți și veniturile pe segmentele de servicii mobile și fixe, deși ne-am confruntat cu o situație economie delicată într-un context internațional incert. Totodată, suntem încântați să începem un nou capitol în dezvoltarea noastră – deschiderea operațiunilor din Belgia în cadrul unui joint-venture cu Citymesh NV și ne propunem să aducem pe piața belgiană serviciile noastre atractive și competitive.”

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications

Operațiunile din România au înregistrat rezultate solide, atingând 14,7 milioane RGU, în creștere cu 9,6% de la an la an, în principal pe segmentul serviciilor mobile și a celor fixe.

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 15,8% în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la 4,5 milioane. Pe segmentul serviciilor de internet fix, numărul utilizatorilor a crescut cu 11,9% și a atins un total de 4 milioane, iar al clienților Pay-TV a ajuns la 5,3 milioane.

Operațiunile din Spania se mențin, de asemenea, pe un trend ascendent. Veniturile s-au majorat cu 39,2% de la an la an, ajungând la 118,2 milioane de euro, evoluție determinată de creșterea cu 29% a clienților de telefonie mobilă și cu 102% a  celor de servicii fixe. De asemenea, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a atins 3,4 milioane, iar al celor de internet fix 658.000. Operațiunile din Italia au înregistrat vânzări de 6,9 milioane de euro, o creștere de 15% comparative cu T2 2021, în timp ce numărul de utilizatori de telefonie mobilă se ridică la 354.000.

În luna iunie, filiala românească RCS & RDS, prin intermediul unui joint-venture cu Citymesh NV, parte a grupului Cegeka IT, a câștigat drepturile de utilizare a spectrului de frecvențe mobile, pentru un preț total de 114,330 milioane de euro, în urma participării la o licitație organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații (BIPT).

Leave a Reply