• October 14, 2023
roeid

România digitală prinde contur. Primăria Sectorului 6 s-a înrolat în ROeID

Autoritatea pentru Digitalizarea României salută inițiativa Primăriei Sectorului 6 de a se înrola în ROeID, în dorința de a fi cât mai aproape de cetățeni. Aplicația mobilă ROeID, lansată de ADR în colaborare cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, oferă o modalitate inovativă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate fiind accesibile printr-un singur login.


Începând de acum, toți bucureștenii din Sectorul 6 pot utiliza contul unic pentru a interacționa digital cu primăria, cont care poate fi folosit și în raport cu restul platformelor interconectate cu ROeID, precum Ghișeul.ro.


Cu doar un selfie, o fotografie a cărții de identitate și un video scurt, cetățenii își pot crea contul unic, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la ghișee și fără a mai sta la cozi interminabile.


Aplicația permite o accesare cât se poate de facilă a serviciilor publice digitale și este disponibilă în Google Play Store și Apple App Store.


„Identitatea electronică este o prioritate pentru Autoritatea pentru Digitalizarea României, iar ROeID reprezintă un pas important în această direcție. Practic, continuăm să implementăm mijloace prin care românii să aibă un acces facil și automatizat la servicii, iar totul să fie realizat în cele mai securizate condiții.
Această eficientizare a proceselor este foarte necesară pentru a optimiza procedurile și a obține o productivitate mai mare în administrație, dar și pentru a facilita viața de zi cu zi atât a cetățenilor, cât și a funcționarilor publici”, a declarat Dragoș Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.


De remarcat este faptul că și românii din afara țării pot utiliza ROeID în relația cu instituțiile și își pot rezolva problemele fără a se mai întoarce în România, plățile la ANAF, obținerea gratuită a cazierului judiciar, plata taxelor sau impozitelor devenind acum extrem de facile.ROeID este soluția Single Sign-On (SSO) a României pentru interacțiunile digitale ale cetățenilor cu administrația, prin care pot fi generate și gestionate identități digitale pentru toți cetățenii români. ROeID este livrabilul proiectului „Platforma software centralizată pentru identificare digitală”, implementat de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea și automatizarea modului în care cetățenii accesează serviciile electronice guvernamentale și asigurarea identității electronice unice a fiecărui cetățean care utilizează serviciile de e-Guvernare. Prin urmare, ROeID este poarta și primul punct de control de securitate pentru serviciile electronice de eGuvernare.

Leave a Reply