• February 1, 2023
tenda

Tenda RX9 Pro, routerul rapid pentru birouri, restaurante sau hoteluri

Internetul de la birou este probabil cel mai folosit serviciu pentru cei care lucrează intens. Fie că vorbim aici de transferul de fișiere mari sau de serviciile de divertisment, muzică, videoclipuri pe care le accesăm cu siguranță de la birou, pentru a face munca mai ușoară.

Și pentru că internetul de la birou are nevoie de resurse puternice, dar nu neapărat exagerat de scumpe, există Tenda RX9 Pro, un router suficient de puternic pentru a oferi conectivitate pentru toate dispozitivele, dar și o viteză extraordinară pentru fiecare dintre acestea.

Viteza de internet și conectivitate Tenda RX9 Pro

Pentru routerul Tenda RX9 Pro numărul de clienți care se conectează pe rețeaua wireless nu este o problemă. Routerul acceptă cu succes până la 64 de dispozitive, fie că vorbim aici de telefoane, tablete, laptopuri sau orice alte dispozitive de tip IoT, care au nevoie de internet.
Viteza de conectare pentru rețeaua de 5Ghz este de 2402 Mbps, mult peste viteza conexiunii de internet, dar suficientă pentru a transfera rapid fișiere în rețeaua locală sau către alți clienți. Conectivitatea pe noul protocol WiFi6 face ca transferul de date, serviciile de streaming sau jocurile prin rețeaua WiFi să fie mult mai rapide ca prin conectivitatea standard pe fir. De asemenea conectivitatea prin rețeaua de 2.4 Ghz ridică vitezle la 574Mbps, ceea ce face transferul rapid pentru orice dispozitiv folosește această frecvență, fie că este el un bec sau o priză inteligentă sau o cameră de supraveghere, de exemplu.
Dar și pentru conectivitatea pe fir, avem aici un port de WAN gigabit și alte 3 porturi gigabit pentru rețeaua LAN care ar putea fi conectate la un switch sau alte dispozitive ce se conectează prin cablu. Astfel rețeaua acoperită de acest router ar putea fi extinsă mai departe.

Routerul vine cu un procesor dual core de 1.6 GHz, ce permite atât criptarea folosind standardul de criptare WPA3, dar și transferul rapid și în siguranță al informației către internet. Tot procesorul routerului este cel care face ca transferul și conectivitatea simultană a utilizatorilor de internet să fie rapidă și fără dificultăți. În condițiile în care rețeaua este denumită unitar pentru frecvențele de 2.4 și 5 GHz, routerul alege inteligent cea mai rapidă bandă disponibilă pentru a oferi utilizatorului cel mai bun internet.

Viteza de internet testată prin acest router, în Wireless a fost de 960 Mbps download, cu o viteză de upload similară, dată de furnizorul de internet. Routerul oferă și conectivitate de tip IPv6.

Antene și conectivitate

Dar și distanța este importantă pentru routerul Tenda RX9 Pro. Deși nu este specificat în cartea acestuia, am reușit conectarea pe rețeaua WiFi a acestui router de la aproape 500 de metri distanță, iar în interiorul clădirii, orice fel de preți nu au creat impedimente pentru viteza de conectare sau pentru calitatea serviciilor de internet.
De fapt routerul are și o opțiune în aplicația Tenda WiFi prin care analizează spectrul rețelelor WiFi din jur și își alege singur cel mai bun canal pentru a oferi cel mai rapid internet.

Routerul vine cu cele 4 antene omnidirecționale prin care serviciile de internet ajung peste tot în încăpere sau chiar mai departe de acestea.
În schimb, chiar și pentru munca de la birou controlul parental poate fi folosit pentru a bloca accesul la internet al unor dispozitive sau pentru a bloca anumite siteuri pentru a putea fi accesate.

Prețul routerului nu este deloc mare, pentru serviciile pe care le oferă, iar 350 de lei nu ar fi deloc o investiție mare pentru a asigura internet rapid la birou, în restaurant sau în hotel, pentru a avea clienți sau angajați fericiți.

Leave a Reply